BOŽIĆNI KONCERT ŽUPNIH ZBOROVA ŽUPA IVANJA REKA I JELKOVEC

od Kristina na 11 siječnja, 2015

Na blagdan Krštenja Isusova župni zborovi župa sv. Ivana Krstitelja – Ivanja Reka i sv. Ivana Pavla II., pape – Jelkovec održali su zajednički koncert pod nazivom „ S Neba siđe radi puka svog“.

Ivanja Reka i sv. Ivana Pavla II., pape – Jelkovec  održali su zajednički koncert pod nazivom „ S Neba siđe radi puka svog“.

Koncert je održan u župnoj crkvi u Ivanjoj Reki,  a sudjelovali su iz župe Ivanja Reka: dječji zbor „Glasnici“ , Župni mješoviti zbor, te Mješoviti zbor filijalne kapele u Sopu, a iz župe Jelkovec:  dječji zbor „Dječica Ivana Pavla“, Župni mješoviti zbor, te  Zbor mladih.

U uvodnim riječima župnik obiju župa i dekan resničkog dekanata, prečasni Josip Horvat  istaknuo je da ovim koncertom nastavljena tradicija obilježavanja liturgijskog završetka božićnog vremena. Također je naglasio da, iako liturgijsko vrijeme Božića završava, Božić bi trebao ostati i nadalje u našim srcima  jer smo ljubljene kćeri i sinovi Božji, njegovi miljenici, a vrhunac te ljubavi  iskazan je dolaskom na svijet njegovog Sina, upravo radi svog voljenog  puka, pa i hrvatskog.

Koncert je održan pod pokroviteljstvom župa Ivanja Reka i Jelkovec, a po završetku koncerta upriličeno je druženje za sve sudionike i goste u prostoru DVD-a Ivanja Reka.

Prethodni članak:

Slijedeći članak: