Zbor mladih

Zbor mladih župe bl. pape Ivana Pavla II. sa radom je započeo u veljači 2011. godine pod vodstvom Karle Ledić koja je i  danas voditeljica zbora. Zbor broji 15 – 20 članova, pretežito ženskih glasova, no stupove zbora ipak drže dva jaka dečka koji su ujedno i gitaristi.

Zbor animira nedjeljne mise za mlade u 18:30, služeći onime što ima i što najbolje zna, a to je pjesma. Zbor se okuplja na probama srijedom i petkom u  21:00, gdje kroz pjesmu, molitvu i zajedništvo marljivo rade i nove talente grade.

Upravo kroz svete mise zbor želi prenijeti  iskru koju nosi u svome srcu na druge ljude,  radost i ispunjenost koju samo Bog može donijeti u srce. Naše poslanje upravo nose sljedeće riječi: „Tko pjeva, dvostruko moli!“ – riječi sv. Augustina koje nas potiču i vode u ovim još početnim koracima kojima stupamo u pjevanju, u služenju. U našim srcima je čežnja da riječi, note, akordi budu dio naše molitve, našeg svjedočanstva ljudima o ljepoti prijateljevanja sa živim Bogom.

Naš izvor je u okupljanju oko oltara oko živoga Boga, oko jedine i prave ljubavi, iz tog izvora nastojimo se napiti žive vode, vode koja daje snagu, hrabrost i ispunjenje onih praznina u srcu koje ne može ispuniti niti jedan čovjek, niti jedno zemaljsko bogatstvo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA