Dječji zbor

dsc04879Lijepa glazba, kao i sav stvoreni svijet, Božji je dar. Mi vjernici glazbom slavimo Boga i ljepote stvorena svijeta. Uživamo stoga u glazbi ne samo kao slušači nego još više i kao izvođači: pjevači i svirači.

Kada pjevaju djeca, onda je to posebno lijepo. Zato smo u našoj mladoj Župi osnovali u rujnu 2010. dječji zbor. Sastavljen je od četrdesetak djece u dobi od 7 do 12 godina. U početku nas je bio mali broj, ali s vremenom se sve više djece pridružuje zboru.

Probe dječjeg zbora održavaju se subotom u 10 sati, a pjevamo na nedjeljnim i blagdanskim misama u 11 sati. Voditeljica dječjeg zbora u početku je bila Neda Sakač, a od rujna 2012. vodi ga Karla Ledić, kojoj pomaže Katarina Jurakić.  Naš će zbor sigurno još rasti, jer se sve više mladih obitelji useljava u naselje Jelkovec.

dsc04825

Dakako, za pjevanje traži se i malo sluha, ali prije svega mnogo dobre volje. Radujemo se stoga svakom djetetu – djevojčici i dječaku koji će nam se pridružiti. Roditelji, potaknite svoju djecu da dođu na pjevanje – dođite i vi s njima. Nitko nije suvišan, svatko je dobrodošao.

Premda prostor još nije uređen – još smo u atomskom skloništu – to nam ne smeta. Župa je mjesto našeg vjerničkog i ljudskog zajedništva u radosti, u kojoj nas sabire Gospodin! Slavimo Gospodina pjesmom i glazbalima, budimo ljudi vedre duše i radosna srca, a sve će nam se drugo nadodati!