PROSLAVA ŽUPNE SVETKOVINE

od Kristina na 22 listopada, 2014

Župljani župe sv. Ivana Pavla II., pape, u Jelkovcu svečano su u srijedu 22. listopada proslavili svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika.
Ovogodišnja svetkovina bila je posebna za župljane s obzirom da je Ivan Pavao II. 27. travnja ove godine proglašen svetim, a samoj kanonizaciji u Rimu nazočili su i župljani Jelkovca.

Svečano euharistijsko slavlje u 18.30 predvodio je kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog mons. Ivan Hren, uz koncelebraciju sa svećenicima Resničkog dekanata.
Na kraju misne svečanosti župnik župe Jelkovec koji je ujedno i župnik župe sv. Ivana Krstitelja – Ivanja Reka, te dekan Resničkog dekanata Josip Horvat zahvalio je svima koji su na bilo koji način pridonijeli organizaciji proslave svetkovine, nazočnim, svećenicima te posebno mons. Hrenu.

 Nakon misnog slavlja priređen je domjenak u organizaciji kojeg je uz sponzore i donatore, te nesebičnu pomoć župljana i župljanki Jelkovca, kao i društva Hrvatska žena Jelkovec , veliku pomoć pružila i Osnovna škola Jelkovec.

Vjernici su se za proslavu pripremali trodnevnicom od 19. do 21. listopada – molitvom krunice te euharistijskim slavljima koje je predvodio i propovijedao župni vikar u župi Svih svetih u Sesvetama vlč. Marko Baršić.
Misna slavlja trodnevnice animirali su mješoviti zbor susjedne župe sv. Ivana Krstitelja – Ivanja Reka, te župni zbor mladih i dječji zbor „Dječica Ivana Pavla“ , a na samu svetkovinu župni mješovit zbor.
U nedjelju 19. listopada, kao dar župi povodom svetkovine župni zbor mladih s gostima održao je koncert u predvorju Osnovne škole Jelkovec.

Prethodni članak:

Slijedeći članak: