POHOD KADINALA BOZANIĆA NAŠOJ ŽUPI

od Kristina na 30 prosinca, 2018

Na nedjelju Svete obitelji Isusa, Marije i Josipa našu župu pohodio je nadbiskup zagrebački, uzoriti kardinal Josip Bozanić.

Na početku svete mise riječi pozdrava kardinalu  uputili su najmlađi župljani, djeca iz obitelji Ćurić i Jolić, a kardinal je zahvalivši na pozdravnim riječima pozvao svu djecu koja su prisustvovala misi k oltaru kako bi na taj način uveličali misno slavlje.

Dobrodošlicu kardinalu u svoje ime, u ime župnog vikara Željka Nestića i svih župljana uputio je upravitelj župe vlč. Josip Horvat.

U uvodnom obraćanju kardinal je istaknuo kako misno slavlje u našoj župi, s obzirom na prostor gdje se odvija, odnosno  skromne uvjete dočarava pravi smisao i ugođaj Božića.

U propovijedi je, govoreći o današnjem blagdanu naglasio važnost obitelji, odgoja u obitelji koju čine otac, majka i djeca, te posebno potrebu da roditelji zajedno s svojom djecom dolaze pred Boga. Naglasio je i potrebu komunikacije unutar obitelji, nalaženja vremena  roditelja za svoju djecu, da ih slušaju i čuju njihova pitanja i razmišljanja.

Prije kraja misnog slavlja nadbiskupa je pozdravio i član župnog pastoralnog vijeća Vladimir Marčinko, koji je kroz aktivnost župnih zajednica predstavio našu župu, a izvanredni djelitelji euharistije Ivica Matuha i Goran Zeljko uručili su mu poklon – košaru domaćih proizvoda.

Kardinal Bozanić  izrazio je nadu da će župa Jelkovec u skoroj budućnosti dobiti i crkvu, za koju osim pastoralnih postoji i potreba posebno s obzirom na broj mladih obitelji i djece u naselju, te će ta crkva biti spomenik nebeskom zaštitniku župe,  sv. Ivanu Pavlu II., papi.

 


FOTOGALERIJA

Prethodni članak:

Slijedeći članak: