Mješoviti zbor

Mješoviti crkveni zbor u Župi Jelkovec čini dvadesetak članova raznih profesija i dobi. Zbor, kao i župa, počeli su iz temelja. Članovi zbora su župljani koji su u ovo naselje i u ovu župu doselili iz drugih župa grada Zagreba. Zbor pjeva na misama nedjeljom i blagdanima u 9:00 sati te radnim danom (osim ponedjeljka) u 18:30 sati gdje pojedini članovi vode pjevanje na suho tj. bez glazbene pratnje. Na misama, nedjeljom, blagdanima i radnim danom, okuplja se popriličan broj vjernika tako da zbor svoju zadaću od početka shvaća ozbiljno.

Voditeljica zbora  u početku je bila Ana Glasnović, studentica Instituta za crkvenu glazbu na KBF-u, a od rujna 2012. vodi ga Neda Sakač.

Proba zbora, kao i mise, održavaju se u atomskom skloništu, našoj podzemnoj crkvi, kako u šali često kažemo. Ponekad nam je jako hladno, ponekad ne ide sve glatko, ali mnogi kažu da napredujemo, a sve to na slavu Boga i službu čovjeka i našoj živoj Crkvi.

Za crkvu, kao građevinu se molimo, radujemo joj se i željno je očekujemo. Tada će svim župljanima i nama pjevačima biti puno ugodnije.

Proba zbora je svakog petka u 19:00 sati i po potrebi. Sveti Augustin  rekao je tko pjeva, dvostruko moli. S radošću očekujemo svakoga tko želi dvostruko moliti da nam se priključi.