Krunica

Krunica je jednostavna molitva satkana od temeljnih molitva naše vjere: Apostolsko vjerovanje, Oče naš, Zdravo Marijo. U taj niz utkana je i molitva kojom slavimo Presveto Trojstvo u ime cijelog svemira: Slava Ocu i sinu i Duhu Svetomu.
U taj vijenac molitve utkana su razmišljanja o središnjem događaju povijesti spasenja: Utjelovljenje Riječi, muka i smrt na križu našega Spasitelja, uskrsnuće i vječna proslava Sina Božjega, dolazak Duha Svetoga. To je djelo Ljubavi Božje.
Krunica
uvodi čovjeka u taj misterij nedokučivog milosrđa božjega prema čovjeku grešniku; poziva na pokajanje; potiće na nadu i otkriva konačni smisao čovjeka u ljubavi i radosti Presvetoga Trojstva.
Kroz sva ta velika otajstva vjere vodi nas Blažena Djevica Marija puna milosti. Nju je Duh Sveti uvodio u svu istinu otkupljenja. Ona je svim srcem vjerovala u taj misterij i uključila se u njega od navještanja sve do golgote. Božjom odlukom bila je suradnica Božja za naše spasenje.
Krunica je molitva poniznih duša i otvara srce svjetlu Božje riječi. Tom molitvom možemo obuhvatiti cijeli svijet, moleći za dolazak Kraljestva Božjega.
Krunica je jednostavno razmatranje Evanđelja s Marijom. Održava sabranost čovjeka u dnevnim dužnostima i svakodnevnim poteškoćama života.
Molitva krunice nas povezuje trajno i srdačno s Isusom i s Njegovom Djevičanskom Majkom. U tom se društvu sigurno putuje u vječni život.