HODOČAŠĆE RESNIČKOG DEKANATA „PUTEVIMA BL. ALOJZIJA STEPINCA“

od Kristina na 27 rujna, 2015

Župljani župa resničkog dekanata (Ivanja Reka, Jelkovec, Kozari Bok, Pešćenica, Petruševec, Resnik, Šanci Savica i Vukomerec) hodočastili su u subotu 26. rujna „Putevima bl. Alojzija Stepinca“.

Hodočašće je organizirao dekan resničkog dekanata preč. Josip Horvat kao pripravu za molitvenu inicijativu „Molitveni hod sa Stepincem“ u sklopu koje će relikvijar sa moćima bl. Alojzija Stepinca u mjesecu listopadu obići župe resničkog dekanata.

Hodočasnici su posjetili Krašić i župnu crkvu Presvetog Trojstva, u kojoj je bl. Alojzije Stepinac kršten i u kojoj je slavio svoju posljednju misu. Nakon pozdravnih riječi krašićkog župnika, preč. Horvat je predslavio sv. misu u koncelebraciji sa svećenicima iz dekanata, a nakon mise hodočasnici su sudjelovali u pobožnosti križnog puta koji je postavljen stazama kojima je bilo dopušteno kretati se kardinalu Stepincu u vrijeme njegovog zatočeništva u Krašiću.

Također su posjetili i spomen sobu bl. kardinala, odnosno prostorije u kojima je blaženi Alojzije Stepinac provodio zatočeničke godine kućnog pritvora. U njima se nalaze namještaj i predmeti kojima se kardinal koristio, fotografije, portret sa suđenja, osobni predmeti, oltar za svetu misu, misno ruho i posuđe, te posmrtna maska.

Nakon Krašića hodočašće je nastavljeno u Lepoglavi, mjestu uzništva bl. kardinala Stepinca, gdje su posjetili pavlinsku crkvu Bezgrešnog začeća blažene Djevice Marije koja ove godine obilježava svoju 600. godišnjicu posvete, te Varaždin kao sjedište Varaždinske biskupije čiji je bl. Alojzije Stepinac suzaštitnik zajedno sa sv. Markom Križevčaninom.

PREOSTALE FOTOGRAFIJE MOŽETE POGLEDATI U GALERIJI

Prethodni članak:

Slijedeći članak: