BOŽIĆNI KONCERT

od Kristina na 12 siječnja, 2014

DSC07707Po prvi puta u Ivanjoj Reki, na blagdan Krštenja Isusova održan je božićni koncert župnih zborova župa sv. Ivana Krstitelja – Ivanja Reka i bl. pape Ivana Pavla II. – Jelkovec pod nazivom „ U jaslicam prostim rodio se Bog“ .

Koncert je održan u prostoru novoposvećene župne crkve  a u sudjelovali su zborovi obiju župa – iz Ivanje Reke: Župni mješoviti zbor, Dječji zbor „Glasnici“, Filijalni mješoviti zbor Sop, te zbor Mama, a iz Jelkovca : Župni mješoviti zbor, dječji zbor „Dječica Ivana Pavla, te zbor Mladih.

Ovim koncertom obilježen je liturgijski završetak božićnog vremena, a svojim nazivom podsjeća na činjenicu da je  Isusovo rođenje izraz i dokaz Božje ljubavi, kao što je u uvodnim riječima rekao župnik župe Ivanja Reka i upravitelj župe Jelkovec Josip Horvat. Bog koji se rodio u prostim jaslicama ukazuje na Božju bit koju upravo Božić otkriva, a koju će kasnije i  Isus sam potvrditi riječima: Bog je tako ljubio svijet da je Sina svoga predao da nijedan koji u njega vjeruje ne pogine nego da ima život vječni  (Iv 3,16).

Koncert je održan po pokroviteljstvom župa Ivanja Reka i Jelkovec, a po završetku koncerta upriličeno je druženje za sve sudionike i goste u prostoru DVD-a Ivanja Reka.

Fotografije možete pogledati u GALERIJI

Prethodni članak:

Slijedeći članak: