Druga vazmena nedjelja

SUSRET S USKRSLIM

 

Kristovim uskrsnućem nastaje bratska zajednica koja je s Gospodinom uskrslim povezana istom vjerom te nastavlja njegovo djelo. Promatrajmo Crkvu u prvo vrijeme njezina zanosnog i predanog djelovanja. Ne bismo li se i  mi trebali vratiti tim počecima i oživjeti vjeru?

Prva kršćanska zajednica

1. čitanje: Luka nam opisuje kršćansku zajednicu u njezinim prvim danima djelovanja. Da bismo  stvarno imali udio u kršćanskoj zajednici i sudjelovali u njezinoj euharistiji, potrebno je da se uvijek odričemo svih povlastica i prednosti. Za nas postaje izvorom radosti ako se ne uljuljamo u vlastita dobra i vlastitu spoznaju.

Psalam: Danas, u našoj zajednici Krist Uskrsli proglasuje svoju riječ, danas nastavlja svoju euharistiju. Doista, vječna je ljubav njegova!

Radost vjere

2. čitanje: Krštenjem smo i mi ušli u zajednicu koja se zasniva na vjeri u Kristovu Uskrsnuće, koje je zalog našeg uskrsnuća. Tako nam je darovan Božji život koji preobražava naše života. Premda smo izloženi životnim iskušenjima i nevoljama, to nas ne obeshrabruje niti ražalošćuje. Sigurni smo u obećanje onoga koga ljubimo.

Sabrani s vjerom u Krista

Evanđelje: Isus očituje svoju nazočnost i daje nalog da nastavi njegovo djelo zjajednici koja je sabrana u vjeri. Kad se mi sastajemo da li je naša vjera dostatna da budemo takva zajednica koja je kadra neprestano postojati svjesna svoga poslanja? Da li smo kadri ljudima s kojim se susrećemo očitovati nevidljivu ali djelotvornu Gospodinovu nazočnost? AMEN!

Misna čitanja možete pročitati ovdje