Bogojavljenje

JESMO LI MI DRUGIMA BOGOJAVLJENJE?

Bogojavljenje je blagdan sveopćeg poslanja Crkve. Dolazak maga u Jeruzalem je znak okupljanja svih rasa i naroda oko krista u jedan te isti narod, Božji narod.

Svjetlo za sve narode.

1. čitanje – Bog želi u Crkvi, novom Jeruzalemu, sabrati i spasiti sve ljude. No koja je to Crkva? Svesvjetska, koja ima biti svjetlo i poruka Boga otvarajući se svim bogatsvima svijeta. Da li ćemo se i mi zatvoriti u svoje običaje ili ćemo pak prihvatiti sav svijet?

Psalam – Božić je Dan mira. Bogojavljenje isto tako. Ta to je jedan te isti misterij. No mir je djelo pravednosti. Zahtijeva naše zalaganje za socijalnu pravednost, osjetljivo srce za potrebe naši bližnjih.

Naše poslanje.

2. čitanje – Krist je došao objaviti Božju ljubav svim ljudima. Duh nam prosvjetljuje um i srce te pomaže da sve dublje poniremo u tu poruku. Na nama je da je oživotvorimo.

Tražiti novim očima.

Evanđelje – Vjerski poglavari izraelskog naroda, koji su znali da je Spasitelj obećani, nisu ga tražili stranci su ga tražili. I našli su ga. Nemojmo se ni mi “uljuljkivati” u svoju sigurnost. Uvijek tražimo Gospodina. AMEN!

Mudraci s Istoka!

MISNA ČITANJA

Bogojavljenje, prof.dr. Tomislav Ivančić, “Oaza života”